Vučinović poručila da HGI neće licitirati sa državnim interesima CG

Jedina legitimna partija Hrvata u Crnoj Gori

Vučinović poručila da HGI neće licitirati sa državnim interesima CG

Hrvatska građanska inicijativa nikada nije i neće licitirati sa državnim interesima Crne Gore, poručila je predsjednica ove stranke Marija Vučinović.

“Naprotiv, svojim političkim djelovanjem HGI je oduvijek kao i što radi danas, davala nemjerljiv doprinos očuvanju stabilnosti i ustavnog poretka Crne Gore, a to ćemo činiti i ubuduće. Stoga vas podsjećam da se HGI u svom stranačkom programu od osnivanja, 2002. godine zalagala za obnovu nezavisnosti države Crne Gore, kao i njen put u NATO i EU. Crna Gora je danas članica NATO saveza, a tome su i HGI i hrvatska nacionalana zajednica dale nemjerljiv doprinos“, istakla je ona.

Ona je večeras na proslavi 15 godina postojanja ove stranke kazala da su često kritikovani od svojih vlastitih simpatizera da zanemaruju stranačke interese.

Poručila je da je stranka na čijem je čelu jedina legitimna partija Hrvata u Crnoj Gori.

„Svjesni i onda kao i danas da se društveno tkivo Crne Gore temelji na zajedništvu svih njenih naroda u svim njihovim različitostima, osnovali smo Hrvatsku građansku inicijativu  i time doprinjeli političkom sazrijevanju i razumijevanju da je ova država, država  svih nas građana, nezavisno o tome kojoj vjerskoj ili nacionalnoj zajednici pripadamo“, kazala je Vučinović.

Istakla je da sve dok afirmišu suživot na bazi tolerancije i razumijevanja na dobrom su putu jačanja i snaženja građanske države Crne Gore.

„S ponosom ističem da Hrvatska građanska  inicijativa, zahvaljujući našim predstavnicima u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti uspješno unaprijeđuje i afirmiše hrvatsku nacionalnu zajednicu u Crnoj Gori. Na taj način, ne manje važno, šaljemo i jasnu poruku da smo ravnopravan narod i da, kao i drugi narodi, imamo pravo na svoje predstavnike“, dodala je ona.

Vučinović vjeruje da su zajedničkim radom i zalaganjem u izgradnji i afirmaciji države Crne Gore, kao demokratske i multikulturalne zajednice, dovoljno pokazali i dokazali da je hrvatska nacionalna zajednica i te kako utemeljena u njenoj biti.

„Posebno bih istakla da pripadamo korpusu političkih stranaka koje predstavljaju manjinski narod , a sa kojima dijelimo zajedničke ciljeve u jačanju demokratske i multikulturalne države Crne Gore“, navela je on.

Predsjednica HGI-a smatra da, nijedna temeljna odrednica partije, tokom 15 godina postojanja, nije dovedena u pitanje.

Navela je, da je partija ne čijem je čelu važan most saradnje između Crne Gore i Hrvatske, a samim tim i EU.

„Na taj način, iako brojčano najmanja zajednica daćemo značajan doprinos našoj državi Crnoj Gori u procesu pristupanja Evropskoj uniji“, dodala je.

Vučinović je podsjetila da su prepoznati kao politička stranka koja brine o studentima kroz stipendije, kao i kroz sponzorstva mnogobrojnih sportskih i kulturnih događaja.

„Sponzorisali smo i učestvovali u obnovi značajnog broja vjerskih objekata, što ćemo i nadalje činiti. Ne zaboravljamo ni ljude u potrebi i shodno našim mogućnostima uvijek smo spremni izaći im u susret. I kao Hrvati i kao članovi i simpatizeri Hrvatske građanske inicijative imamo i te kako razloga da budemo ponosni na to što jesmo i na to gdje jesmo“, zaključila je ona.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.