Duković će biti nosilac liste DPS-a  u Tuzima
Halil Duković

Lokalni izbori

Duković će biti nosilac liste DPS-a u Tuzima

Član Predsjedništva Demokratske partije socijalista i ugledni ljekar dr Halil Duković biće nosilac liste DPS-a na lokalnim izborima u Tuzima, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede iz DPS-a je saopštilo da je u ponedjeljak uveče održana sjednica Opštinskog odbora DPS-a Tuzi na kojoj je usvojena lista za lokalne izbore u Malesiji.

Po Statutu DPS-a, odluku o nosiocu kao i konačnu odborničku listu potvrđuje Predsjedništvo DPS-a.

- Lista je usvojena jednoglasno, jer nije bilo dilema - kazao je Pobjedi izvor koji je prisustvovao sjednici.

Nakon Dukovića na listi je dr Abedin Adžović, koji sada obavlja funkciju predsjednika Skupštine. Treća na listi je funkcionerka DPS-a Sanda Zejnilović, dok je četvrti, istaknuti funkcioner te partije i bivši poslanik, Nikola Gegaj.

Novi parlament u Tuzima imaće 32 odbornika, a na listi DPSa nalazi se isti broj kandidata. Mandat Skupštine opštine Tuzi skraćen je dogovorom DPS a, Bošnjačke stranke i albanskih partija 31. avgusta ove godine, na zahtjev 16 odbornika a na prijedlog Albanske alternative. Skraćenjem mandata, građanin Tuzi će za manje od godinu dana izaći tri puta na lokalne izbore.

Krajem aprila Skupština je usvojila izmjene Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kojim je predviđeno da Tuzi budu samostalna opština od 1. septembra 2018. godine. Lokalni izbori u Podgorici najvjerovatnije će se održati na proljeće naredne godine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.