Novinarki podmetnuli bombu ispod automobila
Dafne Karuana Galicija

Brutalno ubijena

Novinarki podmetnuli bombu ispod automobila

Novinarka i blogerka sa Malte Dafne Karuana Galicija (53), koja je optuživala Vladu za korupciju, ubijena je u eksploziji bombe.

Dafne Karuana Galicija je poginula nedaleko od svoje kuće, kada je aktivirana bomba postavljena ispod njenog automobila, prenosi AFP.

Lokalni mediji javili su da je ona nedavno podnijela prijavu policiji o prijetnjama koje je dobijala.

Imala je muža i troje djece.

Karuna Galicija je poznata po svojim blogovima u kojima je optuživala malteškog premijera Džozefa Muskata i njegove ljude za korupciju.

Muskat je osudio njeno ubistvo i nazvao ga "varvarskim činom", a bezbjednosnim službama je naredio da ulože maksimum kako bi uhvatili odgovorne.

"Ono što se danas dogodilo neprihvatljivo je na više nivoa. Danas je crn dan za našu demokratiju i slobodu govora", rekao je Muskat novinarima.

Dodao je i da se neće smiriti dok se pravda ne zadovolji.

"Svi znaju da je Karuana Galicija bila moja najoštrija kritičarka, ali politički i lično, niko ne može da ima opravdanje za taj varvarski čin", rekao je Muskat.

U svom posljednjem blogu, objavljenom sat vremena prije ubistva, Karuana Galicija je ponovila navode da je Muskatov šef kabineta bio lopov, koji je iskoristio svoj uticaj da se obogati.

"Lopovi su svugdje. Situacija je očajna", istakla je u tekstu.

RTS

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.