Titov stan na Menhetnu se prodaje za 18 miliona
Njujork

Park Avenija

Titov stan na Menhetnu se prodaje za 18 miliona

Stan penthaus na njujorškoj Park aveniji, koju su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine, prodaje se za 18 miliona dolara.

Prodaja je počela ove nedjelje, a novac od prodaje nekad luksuznog dvoetažnog penthausa trebalo bi da, prema dogovoru o sukcesiji, podijele bivše republike SFRJ. 

Riječ je o šestosobnom stanu sa četiri kupatila koji su koristili ambasadori bivše države pri Ujedinjenim nacijama. To su dvije nekretnine na Manhatanu koje su bile u vlasništvu Jugoslavije. 

U dupleksu površine 216 kvadratnih metara niko nije boravio više od 20 godina, a stan je trenutno u devastiranom stanju. To objašnjava zašto je agencija koja ga prodaje objavila smo dvije fotografije, terase i zgrade u kojoj se stan nalazi.

b5f36e5a95d517bdfb17af986df23600943c9c634401

Foto: elliman.com

Jugoslovenski ambasador Jakša Petrić za stan je 1975. godine platio 100 hiljada dolara u gotovini. 

List "Njujork post" je prije dva mjeseca podsjetio da je u stanu boravio i Josip Broz Tito. 

"To je istinski dijamant koji može da se pretvori u pravi dragulj na vrhu jedne od najekskluzivnijih zgrada na Park Aveniji", rekao je Tristan Harper, agent zadužen za prodaju stana.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.