Elektrotehnička škola: Reagovaćemo kad dobijemo zvanični izvještaj
Veselin Pićurić

Izreći će kazne

Elektrotehnička škola: Reagovaćemo kad dobijemo zvanični izvještaj

Direktor Elektrotehničke škole ,,Vaso Aligrudić“ Veselin Pićurić rekao je za Pobjedu da će uprava preduzeti mjere nakon što Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavi zvaničan izvještaj i rasvijetli činjenice o događaju koji se u ponedjeljak desio blizu škole u kome je D.R (otac učenika V.R) teško povrijeđen nakon sukoba sa dvojicom đaka te škole.

''Ukoliko se dokaže da su učenici M.P. i D.P. napali D.R. i nanijeli mu povrede, po odluci nastavničkog vijeća biće isključeni iz škole. Problem je djelimično u tome što se sukob desio van školskog dvorišta, što znači van naše nadležnosti. Mjera isključenja bila bi poruka i svim drugim đacima spremnim na nasilje da tako ne mogu da se ponašaju i da u tom dijelu postoje jasno postavljene granice. Osim prava, za sve učenike propisane su i obaveze i jasna pravila ponašanja i tome će morati da se nauče'', bio je izričit Pićurić.

Direktor škole objašnjava da je uprava te vaspitno-obrazovne ustanove dobila prve informacije o sukobu među učenicima u petak popodne (29. septembar) kada se koordinatoru za praktičnu nastavu požalio otac dječaka V.R.

''Naknadno sam informisan da se dječak žalio da ga drugovi iz odjeljenja maltretiraju i kinje zato što je odbio da na njihov nagovor pobjegne sa časova'', kazao je Pićurić. On precizira da su nakon saznanja da sukob postoji, učenici u ponedjeljak dali izjave o tom slučaju, u prisustvu roditelja.

Direktor najavljuje da će nakon sazivanja odjeljenskog vijeća biti izrečene sankcije i učesnicima sukoba prouzrokovanog razmiricima đaka oko bježanja sa časova.

''Niko nema pravo da prisiljava bilo koga na napuštanje nastave i da ucjenjuje. Budući da se radi o učenicima koji do sada nijesu disciplinski kažnjavani, najvjerovatnije će im po tom osnovu biti izrečen ukor'', kazao je direktor Elektrotehničke škole.

Pobjeda je juče objavila da su učenik V.R. i njegov otac D.R. pretučeni blizu škole, naočigled nekoliko đaka i prolaznika. Otac i sin su napad prijavili policiji, a pomoć im je ukazana u Urgentnom centru.

Prema ljekarskoj dokumentaciji u koju je Pobjeda imala uvid, D.R. ima otok i hematom na oku, dok je dječak prošao sa lakšim povredama.

Povodom jučerašnjeg događaja oglasio se R.P, otac sedamnaestogodišnjeg M.P.

Njegovo reagovanje prenešeno je integralno.

''Upravo je roditelj došao u školu i sa metalnom šipkom nasrnuo na dvojicu maloljetnih učenika D.P. i M.P. Došao je na poziv njegovog sina, jer su ga drugovi iz razreda verbalno ismijavali, zato što su sva djeca napustila jedan čas, a on je ostao. Kada su D.P. i M.P. napustili školsko dvorište, roditelj sa sinom i kćerkom uputio se u istom pravcu, a kada ih je sustigao, počeo je da galami i prijeti (što je prethodno radio i u holu škole), a zatim je izvadio iz ranca svog sina metalnu šipku i nasrnuo na maloljetnu djecu i udario D.P. po glavi, govoreći „sad ćeš vidjeti“. D.P. od udaraca nije pao, već se i dalje branio, dok je M.P. pokušavao da ih razdvoji. Kada su se oslobodili od napadača, uzeli su metalnu šipku sa trave, s namjerom da je ponesu u MUP i prijave napad. Poslije izvjesnog vremena, pojavio se u MUP-u i roditelj D.R. sa sinom. Organima bezbjednosti svi su dali izjave, pa je na njima da utvrde pravo činjenič- no stanje i obavijeste javnost o ovom nemilom slučaju'', piše u reagovanju oca M.P

 

Pobjeda/PortalAnalitika

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.