Vanredni izbori, pa povratak u parlament
Foto: AA, Krivokapić i Bečić

Krivokapić i Bečić sa ambasadorima EU u Crnoj Gori

Vanredni izbori, pa povratak u parlament

Lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić razgovarali su danas u Delegaciji EU u Crnoj Gori sa ambasadorima zemalja članica, povodom rješavanja političke krize u Crnoj Gori. Nakon sastanka, Krivokapić i Bečić su kazali da njihove partije neće prekidati bojkot parlamenta, kao i da očekuju dijalog oko vanrednih parlamentarnih izbora.

Kako je Krivokapić kazao nakon sastanka, DPS je zaoštrio podjele i jasno je da Parlament ne vrši funkciju u ovom sastavu. 

2017091822579767025971681Web

Foto:AA, Ranko Krivokapić

„Novi dijalog između DPS-a i opozicije mora dati rezultat, bojkot je poželjan, ali nije ostvarivo sredstvo u Crnoj Gori. Ako nijesu spremni za nove izbore, neka budu spremni za ono što slijedi“, kazao je Krivokapić, uz ocjenu da DPS mora što prije da prihvati dijalog sa opozicijom. 

Istakao je da očekuje da će u tome pomoći međunarodne institucije. Upitan, šta ako se neke druge opozicione partije vrate u Parlament, Krivokapić je rekao da će SDP tražiti dijalog, a ostali „neka rade što hoće“, kazao je on i dodao da očekuje da dijalog počne tokom jeseni. 

Lider demokrata Aleksa Bečić poručio je nakon sastanka da je ukazao da se Crna Gora nalazi u dramatičnoj ekonomskoj situaciji, moralnoj i svakoj drugoj krizi. 

2017091822579767025971676Web1

Foto:AA, Aleksa Bečić 

„DPS prevarama želi da izađe iz krize. Opozicija mora da bude istrajna i da poštuje dogovore jer DPS to ne radi. Bojkot nije srećno rješenje u demokratskim zemljama, ali mi nijesmo demokratska zemlja. Bojkot je iznuđen", rekao je Bečić. 

Kako je dodao, Crna Gora se nalazi na raskrsnici. 

"Naš cilj je ulazak u Evropsku uniju, i opozicija koja je progresivna kao mi može da vodi proces, ali ne i DPS. Stara garda ne može da izvrši promjene koje EU zahtijeva, samo nove snage. Demokrate su izložene brutalnim i mostruoznim napadima, jer je DPS nervozan, ne mogu da nađu ništa loše kod nas. Ti ataci, pozivi na linč, je nešto što je pokušaj DPS i premijera Duška Markovića da prekinu terensku kampanju demokrata. O tome smo informisali međunarodnu zajednicu", rekao je Bečić. 

Poručio je da demokrate neće prekidati bojkot parlamenta, dok ne budu ispunjeni uslovi koje su ranije postavili. 

Za sutra i naredne dane najavljeni su razgvori ostalih opozicionih partija sa ambasadorima EU. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.