Odličan za post na vodi: Sladoled od limuna kojiu će vam pomoći da smršate
Ilustracija

Lako se pravi

Odličan za post na vodi: Sladoled od limuna kojiu će vam pomoći da smršate

Umjesto kaloričnog sladoleda od mlijeka, uz malo vode, šećera i lumuna napravite ukusan i niskokaloričan sorbe za post na vodi.

U manju šerpu sipajte 250 ml vode, 250 g šećera i 1 do 2 kašike izrendane limunove kore, pa smjesu kuvajte na blagoj vatri dok ne provri i šećer se ne istopi. Ostavite smjesu da se ohladi, a zatim u nju umješajte 100 ml svježeg limuna.

Dobijenu smjesu stavite u zamrzivač, a u toku narednih 4 sata na svakih sat vremena izvadite sladoled iz zamrzivača, promiješajte kako bi se led sjedinio sa smjesom, a zatim vratite u zamrzivač. Uživanje u ovoj jeftinoj ljetnojoj poslastici je zagarantovano, poručuje Lepa & srećna.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.