Podgoričanka otela Australijanca, tražila 11 hiljada eura!
Ilustracija

Uhapšena M.P. (37)

Podgoričanka otela Australijanca, tražila 11 hiljada eura!

Podgorička policija uhapsila je Podgoričanku M.P. (37) koju sumnjiči da je otela Australijanca F.P. (58). Podgoričanka je Australijanca zaključala u iznajmljenom stanu a u zamjenu za slobodu tražila je 11 hiljada eura, saopštila je crnogorska policija.Do primopredaje novca nije došlo.

Australijanac, koji je pronađen i oslobođen, nije povrijeđen a policija je pronašla i njegov automobil  „VW Golf VII“, inostranih registarskih oznaka, koji je M.P. oduzela od njega kako bi izvršila dodatni pritisak na njega da joj preda 11 hiljada eura koje je od prethodno tražila kako bi ga oslobodila. 

Prema informacijama iz policije, M.P. je upoznala F.P. tako što mu je prije neki dan prišla u jednoj radnji.

Kako je saopštila Uprava policije, on je nju svojim vozilom prevezao do kuće, a ona ga je na dan otmice pozvala telefonom da se vide. Potom je, sumnja se, došla do stana u kojem on boravi, u centru Podgorice, odakle se zatim sa njim, upravljajući njegovim vozilom „VW Gof VII“, odvezla do stana, u Bulevaru Džordža Vašingtona, koji ona iznajmljuje.

Nakon što su neko vrijeme boravili u stanu koji M.P. iznajmljuje, ona je izašla iz stana i zaključala F.P. unutra.

Nakon što je shvatio da se M.P. neće vratiti, te da je zaključan, on je nju pozvao a ona mu je tražila 11.000 eura ili će u suprotnom reći njegovoj supruzi i policiji da ju je on silovao.

Kako policija sumnja, Podgoričanka je angažovala i šlep službu da golf Australijanca, prebaci na drugu lokaciju, na periferiju grada, pod izgovorom da je polomila ključ i da vozilo treba da prebaci do majstora.

O tome je obavijestila F.P. u namjeri da izvrši dodatni pritisak na njega kako bi joj dao novac.

"F.P. je nakon razgovora sa M.P. počeo da doziva u pomoć i jedan građanin ga je čuo nakon čega je obavijestio CB Podgorica kazavši da se jedno lice nalazi zaključano u jednom stanu, da ne zna tačno koji je to stan odnosno lokacija ali da mu je to lice reklo da sa prozora vidi Hram Hristovog vaskrsenja. Službenici CB Podgorica su odmah postupili po dobijenom saznanju, pronašli su lokaciju odnosno stan u kojem je F.P. bio zaključan i oslobodili ga. Ubrzo su identifikovali i pronašli M.P. koju su lišili slobode. Takođe je pronađeno i vlasniku vraćeno pomenuto vozilo", piše u saopštenju Uprave policije.

- Osumnjičena M.P. je, uz krivičnu prijavu, privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je, na štetu F.P, počinila krivično djelo otmica. Nakon saslušanja, tužilac je za nju donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici - zaključuje se u policijskom saopštenju.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.