Ana Ivanović

 Nekada najbolja teniserka svijeta Ana Ivanović objavila je sinoć da završava igračku karijeru.

Kada su u pitanju prioriteti za naredni period Ivanovićeva je rekla:

"Postaću ambasador sporta i zdravog života i istraživaću prilike u biznisu, modnoj industriji, takođe, imaću više vremena za svoje filantropske aktivnosti, uključujući i rad za UNICEF. Pored toga, ko zna? Sve što mogu reći je da živim svoje snove i zaista se nadam da ću pomoći drugima da rade to isto. Zato, nemojte biti tužni. Budite optimistični uz mene", poručila je Ana, koja je odnedavno u braku sa čuvenim njemačkim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom.

WTA joj je odao počast napisavši "Hvala Ana" iznad slike bivše šampionke kako drži uzdignutu pesnicu i zrači od sreće.

Predsjednik Ženske teniske asocijacije (WTA) Stiv Sajmon rekao je sinoć da je Ana Ivanović mnogo doprinijela razvoju tog sporta i dodao da će mnogo nedostajati tenisu.

- Ana je prava šampionka i velika ambasadorka ženskog tenisa. Ona je mnogo doprinijela našem sportu. Sigurno će nam nedostajati, ne samo zato što je jedna od samo nekoliko igračica koje su dostigle svjetski broj jedan već i zato što je jedna od najpoštovanijih u igri - rekao je Sajmon. 

Vijest o povlačenju Ane Ivanović iz tenisa jedna je od glavnih u gotovo svim svjetskim medijima. Brojne sadašnje i bivše tenisere iznenadila je ta odluka. 

- Nedostajaće nam tvoj osmjeh na terenu. Borac, profesionalac, sjajna osoba. Uživaj u životu posle tenisa - napisala je na svom tviter nalogu češka teniserka Petra
Kvitova. 

Ivanovićeva je u karijeri je osvojila 15 titula, među kojima je i trofej na Rolan Garosu 2008. godine. 

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker naveo je bi Ivanovićeva trebalo da bude ponosna na sve što je postigla. 

- Poštovanje za odluku Ane Ivanović da se povuče iz tenisa pod njenim uslovima. Trebalo bi da bude veoma ponosna na svoja dostignuća - napisao je Beker. 

I nekadašnja američka teniserka Bili Dži King je imala poruku za Anu Ivanović.

- Ana, želim ti sve najbolje u budućim poduhvatima. Nedostajaće nam taj tvoj posebni osmjeh. Jednom šampion, uvijek šampion - napisala je King na svom tviter nalogu.

 

Objavljeno:  29. 12. 2016 - 08:48