Crnogorski odbojkaši slavili u prvom meču kvalifikacija protiv Švajcarske!
Foto: OSCG

Podgorica

Crnogorski odbojkaši slavili u prvom meču kvalifikacija protiv Švajcarske!

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je večeras u Podgorici selekciju Španije 3:2 (22:25, 26:24, 25:16, 23:25 i 15:13), u utakmici drugog kola kvalifikacionog turnira za plasman na Evropsko prvenstvo.

To je drugi trijumf crnogorskih odbojkaša na turniru, nakon što su juče savladali Švajcarsku 3:0..

Španija je i poslije drugog kola bez pobjede, sa samo jednim osvojenim bodom.

Izabranici selektora Slobodana Boškana do pobjede došli su nakon dva sata i 15 minuta igre.

Crna Gora je bolje ušla u meč i u finišu prvog seta imala plus dva (22:20), ali nije izdržala, pa je Španija serijom 5:0 dobila taj dio igre 25:22.

U završnici drugog seta viđen je obrnut scenario - Španija je vodila 21:19, ali su izabranici Sloboodana Boškana preokrenuli na 26:24 i izjednačili na 1:1.

U trećem setu igrala je samo Crna Gora i rivalu prepustila samo 16 poena. Sjajna igra naše selekcije nastavila se u četvrtom setu. Crna Gora je imala i četiri poena prednosti, u finišu je bilo 22:19 za našu selekciju, ali je ponovo uslijedio pad u igri, što je Španija kaznila i izborila taj-brejk (25:23).

Ipak, na sreću to nije pokolebalo "crvene", koji su u odlučujućem setu imali više nerava, slavili sa 15:13 i upisali drugu pobjedu.

U drugom meču ovog kola Njemačka je savladala Švajcarsku 3:0 (25:22, 25:16 i 25:16) i stigla do druge pobjede.

Crnogorski najefikasniji igrač bio je Marko Bojić sa 27 poena, odličan je bio i Aleksandar Minić sa 18, dok je sa druge strane Viljena upisao dva više.

U derbiju grupe, sjutra se od 19 sati sastaju Crna Gora i Njemačka.

OSCG

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.