Pet top savjeta za besprekornu šminku na vjenčanju

Mejk ap pravila

Pet top savjeta za besprekornu šminku na vjenčanju

Mladoženja je izabran, vjenčanica ispeglana, gosti pozvani, hrana, cvijeće naručeni... Ostaje još da se pobrinete za svoj izgled i da se pred matičarem pojavite u punom sjaju.

Primijenite neka od mejk ap pravila koje vam ovdje predlažemo, i budite sigurne da ćete svoje fotografije sa vjenčanja s ponosom svima pokazivati. 

TREND 
Šminka za vjenčanje obično nema mnogo veze sa aktuelnim make up trendovima. To što je aktuelna jaka šminka, ljubičasti tonovi ili upadljivo iscrtane oči, ne znači da tako našminkane treba da odete do oltara. Mlada na prvom mjestu treba da izgleda svježe, a šminkom treba da istakne najljepše na svom licu. 

LICE 
Barem dvije nedelje prije vjenčanja pripremite lice. Koristite piling maske, umivajte se hladnom vodom, pijte više tečnosti i koristite aktivan kiseonik. Tako ćete stvoriti odličnu bazu - čistu kožu za šminkanje. 

POGLED 
Obavezno nabavite i dobar, ali ne pretjerano svijetao, korektor za podočnjake. Stavite bijelu sjenku na rub donjeg kapka, a za otmeni izgled koristite matirane sjenke. Stavljajte ih umjereno. Svijetlije tonove nanesite na unutrašnje dijelove kapka. Ako želite možete da staviti vještačke trepavice. Vodootporna maskara se podrazumijeva. 

USNE 
Poslije zaklinjanja na vječnu ljubav, budite spremni na prvi poljubac. Noć prije vjenčanja nanesite pakovanje na usne i uradite piling. Ako se odlučite za jaču šminku za oči, karmin neka bude manje upadljiv. Najbolja je prirodna, neutralna nijansa, takva da se gosti pitaju da li uopšte imate ruž. 

TEN 
Kada se kompletno našminkate ne zaboravite da na čelo, bradu, nos i jagodic nanesete malo pudera u prahu, da vam se lice ne bi sijalo.

Ženski magazin.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.