Globalna poruka mira: Nova pjesma Samira Ramovića(VIDEO)

"Tu sam ja"

Globalna poruka mira: Nova pjesma Samira Ramovića(VIDEO)

Bivši učesnik X faktora, crnogorski pjevač Samir Ramović napravio je spot za pjesmu "Tu sam ja" koja se dotiče i problema izbjeglica, granica među ljudima, a osnovna poenta priče je da trebamo biti od pomoći jedni drugima.Kiki Lesendrić je radio aranžman za pjesmu, a spot je radio jedan od najtraženijih reditelja muzičkih spotova, Haris Dubica.

Pažnju javnosti Samir je privukao prije nekoliko godina nastupom u regionalno popularnom takmičenju X faktor.

Samir je u svijetu muzike od svoje petnaeste godine, a pohađao je časove klavira, solo pjevanja i već tada imao kontakte sa muzičkim studijima. Iako je po zanimanju diplomirani ekonomista, prva ljubav, ona prema muzici Samira konstantno „tjera“ na muzičko usavršavanje. U Beogradu, gdje je i završio Ekonomski fakultet, počinje Samirovo profesionalno bavljenje muzikom, a tamo nastaju i njegove prve pjesme „Lipe i med“, „Vatra i voda“, „Ljubavi nove“ i druge.

Slika7

Tokom dosadašnje karijere Samir je sarađivao sa brojnim izuzetnim izvođačima poput Sergeja Ćetkovića i Kikija Lesendrića.

Saradnja s Kikijem započela je u X faktoru, a tokom godina je uz muzičku saradnju  prerasla u prijateljstvo. Samirova nova pjesma „Tu sam ja“ kruna je dosadašnje saradnje sa Kikijem i njegovim saradnicima.

„Pjesma je nastala bukvalno za deset minuta u trenutku izuzetne inspiracije. Snimio sam demo uz gitaru i poslao Kikiju. On se oduševio kada je čuo. Dogovorili smo se da on radi aranžman. U aprilu ove godine sam došao kod njega ponovo, snimili smo pjesmu. Tu sam se i upoznao i sa ostatkom sjajne ekipe „Pilota“. Sve se sviralo uživo. Kikiju se tada još više svidjela čitava priča oko pjesme“ - istakao je Ramović.

Slika2

A pjesma „Tu sam ja“ je potpuno drugačija muzička priča. Nosi jednu globalnu poruku jedinstva različitosti i poruku mira.  Ova pjesma osvojiće Vas na prvo slušanje i podsjetiti na osnovne ljudske vrijednosti.

„Tu sam ja“ nije uobičajena muzička ljubavna priča, već priča o čovjeku, okovima koje sam sebi postavlja, ali i priča o veličini ljudske dobrote.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.