Bjelopoljka Anastasija Magdelinić  osvojila bronzu na MOSI igrama

Prvo odličje za Crnu Goru

Bjelopoljka Anastasija Magdelinić osvojila bronzu na MOSI igrama

Atletičarka iz Bijelog Polja Anastasija Magdelinić osvojila je prvog dana MOSI igara bronzanu medalju u trci na 800 metara, što je prvo odličje za Crnu Goru na tom takmičenju, koje se ove godine održava u bosanskom gradu Rogatica.

Magdelinić je trčala 2.32,52 minuta, a zlato i srebro su osvojile Užičanke Aleksandra Jovanović (2.23,63) i Ana Sekulić (2.27,83). U trci na 1.500 metara za muškarce, zlato je pripalo Milošu Pendiću iz Čajetine sa rezultatom 4.12,86 minuta, srebro Užičaninu Predragu Ranđeloviću (4.21,56) a treće Miljanu Mitroviću iz Užica (422,55). Bjelopoljac Marko Đurović, bio je četvrti sa rezultatom 4.24,84 minuta, prenosi Rtcg. 

Na igrama učestvuju sportisti iz sedam crnogorskih gradova - Pljevalja, Berana, Bijelog Polja, Plava, Kolašina, Mojkovca i Plužina. Zanimljivo je da se ove godine prvi put igra ženski veliki fudbal.

"Želim vam da postignete najbolje rezultate, da druženje, saradnja, viteštvo i olimpizam budu vaš cilj na ovim igrama", kazao je na otvaranju MOSI-ja zamjenik predsjednika Savjeta ministara BiH Mirko Šarović.

Sjutra će u Rogatici biti održano i "Crnogorsko veče" povodom Dana državnosti Crne Gore i decenije obnove nezavisnosti, koje organizuje Direktorat za medije Vlade Crne Gore, časopis “KOMUN@”, elektronske novine  “E SPONA”, pod pokroviteljstvom Pivare “Trebjesa “iz Nikšića i Mesne industrije “Franca “iz Bijelog Polja.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.