Iz stomaka djevojke otklonili tumor težak 15 kg (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

Peru

Iz stomaka djevojke otklonili tumor težak 15 kg (VIDEO)

Više od osam godina, Irijanita Rojas Rasma je u svom abdomenu imala tumor za koji je mislila da nikada neće biti otklonjen.

Međutim, doktori iz Lime uspjeli su da otklone iz abdomena ove dvadesetdvogodišnjakinje izraslinu tešku 15 kilograma. 

“Tumor je imao prečnik približno 49 centimetara“, rekao je doktor Luis Garsija Bernal direktor bolnice u kojoj je izvedena ova tročasovna operacija. 

“Djevojka je izgledala kao da je trudna, ali stomak joj je bio mnogo veći nego kod prosječne trudnice”, dodao je doktor Luis. 

“Mislila sam da nikada neću biti operisana i presrećna sam što se sve dobro završilo”, izjavila je Irijanita. 

Ova djevojka je u pubertetu saznala da ima tumor koji je vremenom rastao i tako joj onemogućavao normalan život. 

“Nisam mogla da radim niti da studiram, jednostavno nisam izlazila iz kuće”. 

Trenutak koji joj je promijenio život bio je susret sa peruanskim ministrom zdravlja koji je posjetio mjesto u kome ova djevojka živi i čim je čuo njenu priču odmah je transportovao u Limu kako bi djevojka dobila odgovarajuću zdravstvenu pomoć. 

Doktor Garsija Bernal je rekao da je ovaj tumor zapravo bio tumor jajnika niskog intenziteta što znači da hemoterapija neće biti neophodna i dodao je da se 90 odsto njegovih pacijenata koji imaju tu vrstu tumora u potpunosti oporavilo.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.