Orsato sudi duel Crne Gore i Austrije

Italijanski arbitar

Orsato sudi duel Crne Gore i Austrije

Komitet za sudije Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) odredio je službena lica za kvalifikacionu utakmicu Crna Gora - Austrija koja se u petak igra u Podgorici.

UEFA je za ovaj duel delegirala italijanskog arbitra Danijele Orsata. Abitru koji dijeli pravdu na mečevima Serije A tokom duela u Podgorici asistiraće Lorenco Manđaneli i Rikardo di Fjore, ulogu četvrtog sudije obavljaće Andrea Marzaloni, dok će dodatni pomoćnici biti Paolo Valeri i Andrea Đervasoni. Delegat utakmice biće Marku Lehtola iz Finske, dok je Englez Majk Rajli kontrolor suđenja.

Orsato se nalazi na listi FIFA sudija  od 2010. godine. Nakon dvije godine dospio na UEFA elit razvojnu listu sudija, tako da ga samo jedna stepenica dijeli od grupe najboljih evropskih sudija.

Italijanski internacionalac je već imao priliku da sudi meč naše najbolje selekcije - "sokoli" su 2013. godine savladali Moldaviju u Kišinjevu rezultatom 1:0 u meču koji je vodio Orsato.

Utakmica Crna Gora - Austrija igra se u petak, 9. oktobra 2015. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20.45 časova.

fscg.me

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.