Preminuo najniži čovjek na svijetu, visok 54,5cm
Susret najvišeg i najnižeg čovjeka na svijetu

U 75. godini

Preminuo najniži čovjek na svijetu, visok 54,5cm

Nepalac Čandra Bahadur Dangi, najniži čovjek na svijetu, visok 54,6 centimetara, preminuo je u 75. godini, saopštili su predstavnici Ginisove knjige rekorda.

"Ginisova knjiga svjetskih rekorda upravo je dobila vijest od smrti Dangija koji je nosio titulu najnižeg čovjeka na svijetu", navodi se u saopštenju. 

Ginis je prošle godine organizovao susret Dangija i najvišeg čovjeka na svijetu, Turčina Sultana Kosena, visokog 2,51 metara pored palate Vestminstera u Londonu. 

Susret najvišeg i najnižeg čovjeka u Londonu (FOTO)

"Oduševljen sam da vidim najvišeg čovjeka na svijetu. Bio sam radoznao da upoznam svoju drugu krajnost", rekao je tada Dangi koji je nosio tradicionalnu nepalsku nošnju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.