Tivat: Povrijeđeno više osoba u sukobu policije i navijača
Incident se dogodio u 80. minutu meča kada je došlo do sukoba između policije i navijača Zabjela

Na utakmici između FK Arsenala i FK Zabjela

Tivat: Povrijeđeno više osoba u sukobu policije i navijača

Fudbalski meč između FK Arsenala i FK Zabjela koji je odigran juče u Tivtu obilježio je incident između gostujućih navijača i policije u kojem je osam osoba zadobilo lakše tjelesne povrede. Među povrijeđenima su i četiri policajca, a protiv šest navijača Zabjela biće krivično procesiurani, saopšteno je CdM-u iz policije.

Incident se dogodio u 80. minutu meča kada je došlo do sukoba između policije i navijača Zabjela, zbog čega je meč bio prekinut na desetak minuta, a dio tribina na kojima su bilo smješteno 30-ak gostujući navijača ispražnjen. Tom prilikom povrijeđeno je šest navijača i četiri policajca.

Kako je Dnevnim novinama kazao sportski direktor FK Zabjela Miloš Rašović, tivatska policija je prekoračila svoja ovlašćenja.

"Bio sam udaljen nekih dvadesetak metara od navijača koji su se korektno ponašali. Nije bilo pirotehnike, niti su ubacivali predmete u teren. Možda su dobacili neke pogrdne riječi na račun suparničkog tima, ali je to normalno. Odjednom sam primijetio komešanje među navijačima i kako policajci upadaju među njih i tuku ih palicama,“ rekao je on.

Prema njegovim riječima tom prilikom niko od navijača nije pružao otpor, ali i pored toga oni su ih divljački tukli palicama. 

„Izvukli su nekoliko navijača koji su bili krvavi i legli ih na zemlju i tu nastavili da ih tuku", kazao je Rašović i dodao da su igrači Zabjela pokušali da zaštite svoje navijače.

On je istakao i da je nekoliko navijača zbog pretrpljenih povreda zatražilo pomoć u Hitnoj pomoći, ali da je policija krenula za njima i čak ih tamo hapsila.

 

(CdM)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.