Junajted pobijedio Arsenal
Fudbaleri Junajteda mogu konačno da budu zadovoljni

"Đavoli" slavili

Junajted pobijedio Arsenal

Iako su u London otputovali kao autsajderi, "đavoli" su slavili na Emiratima 2:1. po navici.

Bez obzira na to koliko je Arsenal jak, a Junajted loš, u problemima ili van forme, tim Arsena Vengera jednostavno ne zna da igra protiv ekipe sa Old Traforda. A, ni protiv drugih engleskih "teškaša".

Iako su u subotu bili apsolutni favoriti, iako su imali nekoliko prilika boljih od zicera, pred 60.000 posetilaca "Emirata", pobjeda i bodovi pripali su gostima.

Golman gostiju David De Hea čudesnim je intervencijama sačuvao "nulu" na semaforu do 56. minuta, kada je Kiran Gibs autogolom doveo Junajted u vođstvo. Arsenal je ponovo napao i primio još jedan gol, u 85. minutu, posle kontre Anhela Di Marije i rutinske egzekucije Vejna Runija...

Argentinac je potom imao priliku da iz iste "jedan na jedan" situacije takođe zatrese mrežu, ali nije uspio. Ionako taj promašaj neće biti dugo upamćen, jer su domaći do 99, završnog minuta, samo ublažili poraz, lepim golom povratnika Olivijea Žirua.

Posle možda i iznenađujuće pobjede Junajteda u Londonu, dodatno dobija na snazi tvrdnja da "tobdžije" jednostavno ne umiju protiv najvećih i da nemaju tim za velike pobjede. U poslednje tri sezone, u duelima sa Sitijem Junajtedom i Čelsijem imaju skor - NULA pobjeda, šest remija i devet poraza.

I ne samo to, "đavoli" su ih pobjedom pretekli na tabeli. Nije im bilo previše teško, jer je Arsenal u uvodnih 12 kola osvojio samo 17 bodova, što je njihov najlošiji početak sezone od kada je formirana Premijer liga.

Da li bi situacija bila bolja za domaćina da Vojčeh Ščesni u 59. minutu nije morao da bude zamijenjen zbog povrede? Teško... Runijev šut iz neposredne blizine ne bi odbranili ni mnogo bolji golmani od Poljakove zamene, Damijana Martineza.

"Imali smo i sreće ponekad, jer je naš golman bio sjajan. Osetili smo da su ranjivi u kontrama, pa smo ih tako napali i postigli dva gola. To je bio naš plan... Nismo imali dobar početak sezone, ali mislim da sada možemo da počnemo niz dobrih rezultata. Videćemo oko Nove godine kako stojimo", rekao je Runi posle utakmice.

Iako debelo zaostaju za liderom Čelsijem (čak 13 poena), fudbaleri Junajteda mogu konačno da budu zadovoljni. "Ugurali" su se među četiri najbolje plasirane ekipe, pa će sa više samopouzdanja dočekati naredne dve utakmice, obe na svom stadionu (protiv Hala 29. novembra i protiv Stouka 2. decembra).
 

(Mondo)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.