Rusija kritikovala upozorenje EU u vezi Ukrajine
Ilustracija

Neće priznati rezultate lokalnih izbora

Rusija kritikovala upozorenje EU u vezi Ukrajine

Zvanična Moskva je u četvrtak kritikovala saopštenje Evropske unije da neće priznati rezultate lokalnih izbora koje na istoku Ukrajine predstojećeg vikenda organizuju proruske snage, upozoravajući da bi nepriznanje tog glasanja moglo da ugrozi već ionako krhko primirje na tom području.

EU i Ujedinjene nacije upozorile su da bi izbori u ukrajinskim regionima Donjeck i Lugansk, koje su proruske snage zakazale za 2. novembar, mogli da ometu mirovni proces u toj zemlji.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je na to odgovorilo da sporazum iz Minska predviđa održavanje lokalnih izbora na teritoriji koju kontrolišu proruske snage između 19. oktobra i 3. novembra.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.