Foto: Guliver, AP Photo/Mindaugas Kulbis

GRUZIJSKA PREDSJEDNICA

"Rusija vodi hibridni rat, hoće da nas vrati u orbitu Kremlja"

Gruzijska predsjednica Salome Zurabičvili izjavila je danas da Rusija sprovodi kampanju hibridnog ratovanja sa ciljem da se Gruzija, kako je navela, vrati u orbitu Kremlja i uništi njene nade da će se pridružiti Evropskoj uniji.

"Sada smo test za ruski hibridni rat, a ne za direktan rat", rekla je Zurabičvili u intervjuu za londonski Tajms.

Ona je kritikovala i gruzijsku vladu, rekavši da ona ne ispunjava preporuke Evropske unije, već da, kako kaže, ide protiv preporuka Brisela.

"Deklarisana politika je jedno, ali prava politika stranke Gruzijski san sve vreme je bila da ugrozi naš put u Evropu", rekla je Zurabičvili.

Prema njenim riječima, "jedina stvar koja ovo može da objasni jeste da postoji pritisak Rusije".

"Da li je to zbog ličnog pritiska ili tako nešto, ne znam. To ne moraju biti direktne prijetnje. Rusija vodi propagandni rat protiv Gruzije, kao i da finansirane proruske grupe unutar zemlje", zaključila je ona. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.