FS Albanije: Odluka UEFA nepravedna

"Poraženi na više strana"

FS Albanije: Odluka UEFA nepravedna

Selektor Albanije Đani De Bjazi rekao je danas da odluka Evropske fudbalske unije (UEFA) da Srbiji dodijelili pobjedu službenim rezultatom (3:0) posle prekinute utakmice u Beogradu nije pravedna..

"Razočaran sam presudom UEFA i ne mogu da razumijem odluke Disciplinske komisije. Teško mi je da prihvatim da smo poraženi na više strana, to nije pravda. Oduzeto nam je ono što smo stekli na terenu", rekao je De Bjazi, a prenosi italijanski list Tutosport.

Italijanski stručnjak najavio je da će se Fudbalski savez Albanije (FSHF) žaliti na ovu odluku.

Predsjednik fudbalskog saveza Albanije (FSHF) Armando Duka najavio je danas žalbu na odluku Evropske fudbalske unije (UEFA) da se utakmica protiv Srbije registriju službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina, kao i da se srpska selekcija kazni oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

"Nećemo se zaustaviti na ovome. Uložićemo žalbu i zahtijevati naša prava. Vjerujem da će nakon tiga stvari biti promijenjene. Ovo neće uticati na naše odnose sa UEFA", rekao je Duka za albanski Ora Sport.

FSFH će kao i Fudbalski savez Srbije morati da plati novčanu kaznu od po 100.000 evra.
"Razočaran sam, odluka UEFA nije pravedna i nismo je zaslužili, ali donekle je očekivana s obzirom na izjave sudije i delegata posle meča. Ovo rješenje nikome ne odgovara i nije pravedno", dodao je Duka.

Predsjednik kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Voktri rekao je danas da je skandalozna i politička odluka UEFA da dodijeli Srbiji pobjedu u prekinutom meču protiv Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
"Jutros me je predsjednik Fudbalskog saveza Albanije Duka obavijestio o odluci UEFA, koju ne mogu da je razumijem. To je skandalozna i politička odluka. Stolica je bačena na teren, igrači reprezentacije Albanije su napadnuti, a UEFA je Srbiji dodijelila pobjedu. Stvarno nevjerovatno" , rekao je Vokri za Kosova pres.

Vokri je posle incidenta na stadionu Partizana, koji je izazvao dron sa zastavom takozvane Velike Albanije, izjavio da očekuje da će UEFA dodijeli pobjedu Albaniji služenim rezultatom (3:0).

(Tanjug)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.