Bolje seks nego teretana!
Ilustracija

Seksualno vježbanje

Bolje seks nego teretana!

U nedavnom istraživanju, 76% žena je izjavilo da bi se prije valjale između čaršava sa partnerom nego išle u teretanu, naročito ako su umorne. Istraživanje je takođe pokazalo da bi većina žena prezadovoljno rekle "da" seksu, nego otišle na vježbanje ako bi znale da će to da im pomogne da izgube kilograme.

Takođe su izjavile da bi prije odradile kućne poslove, kao što je usisavanje ako bi im to sagorjelo isti broj kalorija kao i tradicionalno vježbanje.

Ne samo da je seks privlačniji od mjerenja koliko minuta još imate na traci za trčanje, nego ima i finansijske prednosti takođe. Mišljenje je da je skupo vježbanje glavni razlog zašto žene traže alternativne metode za sagorijevanje kalorija.

Od onih žena koje imaju članstva u teretanama, dvije trećine je izjavilo da bi bile srećnije da vježbaju ispod pokrivača nego u sali sa tegovima, čak iako su umorne.

Prema sekspertu Keri Mek Kloski, autorki "Ultimativna seks dijeta" (The Ultimate Sex Diet), 30 minuta vođenja ljubavi sagori od 150 do 350 kalorije, u zavisnosti od toga koliko ste aktivne. Isto vrijeme provedeno u usisavanju ili brisanju podova sagori između 90 i 120 kalorija. Pedeset minuta ljubljenja sagori 200 kalorija.

"Seksualno vježbanje" donosi i druge zdravstvene prednosti takođe. Prema ekspertu za seks i ljubavne odnose Gabrieli Morisej, može da podigne zdravlje srca, olakša bolove, pomogne u smanjenju depresije, smanji stres i može da bude tajna dugog i srećnog života. "Seksualna aktivnost je jedna od ključnih eliksira života", tvrdi ona.

(Prva.rs)