Bulatović o sporu sa direktoricom ASK: Perović i od kuće suspenduje zaposlene
BULATOVIĆ/ ADRIA

Bulatović o sporu sa direktoricom ASK: Perović i od kuće suspenduje zaposlene

Direktorka Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović je iz kućnog pritvora suspendovala još osam članova Sindikata ASK, tako da je sada pod suspenzijom desetoro, saopštio je predstavnik te radničke organizacije Bulat Bulatović.

Direktorka ASK je u kućnom pritvoru nakon nedavnog hapšenja zbog sumnje da je zloupotrebom položaja Agenciji nanijela štetu od najmanje 60.000 eura.

Ranije je suspendovala svih trinaest članova sindikata ASK-a ali ih je disciplinska komisije sve vratila na posao, odbacivši njena rješenja kao neosnovana.

– Sada je direktorka Perović ponovo krenula da nam se sveti potpisujući potpuno neosnovana rješenja o suspenziji za deset članova, a to je učinila upravo uoči 1. maja, Praznika rada, koji obilježavaju svu sindikati – kazao je Bulatović.

Podsjeća da spor Sindikata sa direktorkom ASK traje dugo zbog njihovog protivljenja njenoj "diskriminatorskoj dodjeli poslova i raznih bonusa svojim ljudima".

Apeluje na kolege iz ostalih sindikata da podrže njihovu borbu za prava radnika i ocjenjuje da je potez direktorke Perović uoči Praznika rada najbolji dokaz potrebe postojanja sindikalizma u savremenom dobu.

Bulatović protestuje zbog navoda dijela javnosti da je hapšenje Jelene Perović "hajka na Crnogorce".

– Postavlja li iko pitanje ko smo mi i zašto su nam donedavno bila zatvorena vrata većine medija, pa se naš glas nije mogao čuti – ističe ovaj sindikalac u saopštenju dostavljenom "Danu".

On je ukazao da neki mediji svakodnevno pokušavaju da uruši ugled pravne države i da ljude koji su se ogriješili o zakone Crne Gore predstave kao patriote i žrtve zavjere od strane Srbije i srpskih obavještajnih struktura.
– I Jelena Perović se po tom šablonu pokušava predstaviti kao žrtva, a radi se o progoniteljki svega onog što krasi crnogorsko društvo, a to je njegova multietničnost. U tim medijima se plasira teza o ugroženosti jedne žene, a ne o ugroženosti zakona Crne Gore. Ispada kao da je ona jedina majka u Crnoj Gori, a šest majki u Sindikatu ASK su kolateral i postoje strogo kontrolisana pravila ćutanja o njihovom progonu – naglasio je Bulatović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.