Premijer Jordana nakon napada na Izrael: Svaka eskalacija može dovesti do opasnih puteva

POTREBNO SMIRITI TENZIJE

Premijer Jordana nakon napada na Izrael: Svaka eskalacija može dovesti do opasnih puteva

Jordanski premijer Bisher Khasawneh oglasio se nakon napada Irana na Izrael te je poručio kako će jordanska vojska presresti svaku letjelicu za koju utvrdi da ugrožava sigurnost kraljevstva.

Jordanska vojska učestvovala je, zajedno s Izraelom, Velikom Britanijom, Francuskom i SAD-om, u presretanju iranskih projektila i bespilotnih letjelica, a premijer Bisher Khasawneh osvrnuo se na eskalaciju sukoba na Bliskom istoku.

"Svaka eskalacija u regiji može dovesti do opasnih puteva. Postoji potreba da se smanji eskalacija svih strana", rekao je premijer.

U obraćanju članovima vlade, Bisher Khasawneh je rekao kako će se oružane snage Jordana suočiti sa svakim pokušajem bilo koje strane koja želi ugroziti sigurnost kraljevstva.

Nešto ranije oglasila se i Vlada Jordana te su poručili kako su obarali iranske bespilotne letjelice kako bi zaštitili građane Jordana.

"To smo uradili kako bismo osigurali sigurnost svojih građana. Pripremili smo protivzračnu odbranu kako bismo presreli sve bespilotne letjelice i projektile koji su ušli u naš zračni prostor", naveli su.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.