Njemačka dala Kosovu pet vojnih kamiona vrijednih i 2,7 miliona eura

Njemačka dala Kosovu pet vojnih kamiona vrijednih i 2,7 miliona eura

Na ceremoniji prijema u kasarni „Adem Jašari“, ministar odbrane Ejup Maćedonci rekao je da je danas poseban dan za BSK jer su od Njemačke dobili donaciju koja će uticati na povećanje logističkih i operativnih kapaciteta, prenosi N1.rs.

On je rekao da je na putu rasta i razvoja vojske Njemačka, kao strateški partner, odigrala izuzetnu ulogu i da joj je Priština na tome zahjvalna.

Prema njegovim riječima, donacija vojnih kamiona u iznosu od 2,7 miliona eura nastavak je donacije od 3,5 miliona eura koja je uručena prošle godine.

- Odlična saradnja će se nastaviti i dalje u cilju podizanja naših odbrambenih kapaciteta na nivo NATO standarda, kako bismo doprineli miru i bezbjednosti u zemlji, regionu i šire - rekao je on.

Njemački ambasador na Kosovu Jorn Rode je rekao da će donacija od pet kamiona iz Njemačke pomoći BSK u oblasti logistike.

Današnja donacija, prema njegovim riječima, potvrđuje odlične odnose Njemačke i Kosova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.