(Foto: Opština Danilovgrad)

"Visok rizik od požara duž željezničke pruge kroz Danilovgrad"

Iz Opštine Danilovgrad poručili su da preduzimaju sve korake koji su u nadležnosti njenih službi kako bi preventivno djelovali na suzbijanje požara pored željezničke pruge. Kako su kazali, požari koji nastaju uz željezničku prugu postali su ne samo učestali, već i ozbiljan izvor zabrinutosti za lokalno stanovništvo i nadležne službe.

Takvi požari, kako objašnjavaju, izazvani varničenjem koje se javlja tokom kočenja teretnih vozova, predstavljaju ozbiljan rizik po sigurnost, imovinu i životnu sredinu.

"Ono što dodatno otežava situaciju je nepristupačan teren koji sprečava Službu zaštite i spasavanja Danilovgrad da brzo i efikasno reaguje i ugasi požare kada se pojave. Ova situacija predstavlja veliki izazov za lokalne vlasti", kazali su iz Opštine Danilovgrad.

Objašnjavaju da uzrok požara leži u varničenju koje nastaje tokom kočenja teretnih vozova, naročito onih koji dolaze iz pravca Nikšića.

"Iako je upravljanje natovarenim teretnim vozom izazovno, neophodno je preduzeti preventivne mjere kako bi se rizik od požara smanjio na minimum. Sa dolaskom sezone 2024. rizik od požara duž željezničke pruge kroz Danilovgrad ostaje visok. Neophodno je da Montecargo i Željeznica Crne Gore preduzmu konkretne korake kako bi osigurali bezbjednost lokalnog stanovništva i okoline. Ovo uključuje ne samo preventivne mjere već i efikasno upravljanje i brzu reakciju u slučaju izbijanja požara", zaključuju iz Opštine Danilovgrad.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.