Utvrđen urbanistički projekat za hotel Galeb

Utvrđen urbanistički projekat za hotel Galeb

Na sjednici Vlade

Izgradnja hotela Galeb u Ulcinju korak je bliže realizaciji, nakon što je Vlada na posljednjoj sjednici utvrdila nacrt izmjena urbanističkog projekta za lokalitet na kojem je planirana gradnja.

Područje zahvata izmjena urbanističkog projekta za hotel iznosi 4,33 hektra, a granicom je obuhvaćen prostor nekadašnjeg hotela Galeb, sa pripadajućim dijelom obale mora. Dio zahvata površine 1,89 hektara je u zoni Morskog dobra i u planskoj podjeli zone pripada Sektoru 64 – Pinješ - Borova šuma.

- Cilj izrade izmjena urbanističkog projekta, prema programskom zadatku, je obezbeđenje planskih uslova za izgradnju luksuznog hotela visoke kategorije uz uspostavljanje prepoznatljive arhitektonske fizionomije kompleksa, kao dijela urbane morfologije, a sve u skladu sa planskim opredeljenjma, smjernicama i kriterijumima sadržanim u planskoj dokumerntaciji višeg reda - pojašnjeno je.

Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da organizuje i javnu raspravu o nacrtu i da nakon toga utvrdi prijedlog izmjena urbanističkog projekta.

Kompanija Sunny Palace iz Kotora je u martu 2021. godine od podgoričkog Rokšpeda kupila zemljište iznad poluostrva Suka i preuzela obavezu gradnje novog hotela, uz ulaganje 15 miliona eura. Prema najavama vlasnika, investicija će premašiti dogovoreni iznos. Kako je nedavno saopšteno, izgradnja hotela bi trebalo da počne do kraja godine, a jedan od preduslova je usvajanje izmjena i urbanističkog projekta.

Rokšped je 2006. godine kupio hotel Galeb, koji je potom srušio i na čijoj je lokaciji trebalo da izgradi novi hotel. Vlasnici kompanije Sunny Palace su Vitalij Gornij i Radoica Vuković. Gornij, koji je dobio crnogorsko državljanstvo u programu ekonomskog državljanstva 2021. godine, vlasnik je još dvije kompanije u Crnoj Gori. Riječ je o tivatskoj firmi Luxfield Marchants inc, registrovanoj za izgradnju stambenih i nestambenih zgrada 2018. godine i kotorskoj Montenegro Luxury Hotels and Resorts, registrovanoj 2020. godine za hotelsko poslovanje. Radoica Vuković je vlasnik kotorske kompanije Golden group, registrovane 2014. godine za razradu građevinskih projekata.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.