Ivanović: Ne vjerujem da se kriza na lokalnom može preliti na državni nivo

Ivanović: Ne vjerujem da se kriza na lokalnom može preliti na državni nivo

Da se kriza na lokalnom nivou ne može preliti na državni poručio je za TVCG ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

Šef crnogorske diplomatije je u zvaničnoj posjeti Ljubljani, a da je politička stabilnost preduslov za evropski put poručili su i slovenački zvaničnici.

“Ne vjerujem da se bilo kakva kriza ili prekompozicija na lokalnom nivou može preliti na državni nivo. I vjerujem da se na lokalnom nivou radi upravo o onome što sam rekao o prekompoziciji, nekoj manjoj unutrašnjoj određenih snaga. Kao što znate i te prekomponovane snage su posljednjih dana davale vrlo jasne izjave da poštuju koalicijalne sporazume i da ne planiraju da prave bilo kakve opstrukcije u radu lokalnih samouprava”, kazao je Ivanović.

Kako je dodao, misli da se pred svakim nalazi velika odgovornost, ali i velika šansa.

“Dakle, ukoliko ispunimo i iskoristimo tu šansu ove godine, onda smo i zadovoljili svoju odgovornost, a ukoliko uradimo nešto da prokockamo tu šansu, onda će i ta odgovornost biti veća, ne samo pred našim partnerima nego još važnije pred ovih 80% građana u Crnoj Gori koji podržavaju evropske integracije”, naglasio je Ivanović.

Ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon, ističe da će IBAR u junu donijeti novi izvještaj.

“Ja vjerujem da će biti pozitivan barem po onome što radi Crna Gora. Nova vlast ima ambiciozan evropski put, put reformi i to što obećava, upućuje da nije samo spremna za zatvaranje poglavlja u ovoj godini, barem 10, nego je i spremna za dolazak u Europsku uniju do 2030. godine, što je neka godišnjica u kojoj svi razgovaramo”, istakla je Fajon.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.