U planu izgradnja Olimpijske kuće, atletskog stadiona, istočne tribine gradskog stadiona, teniskih i stonoteniskih terena

U planu izgradnja Olimpijske kuće, atletskog stadiona, istočne tribine gradskog stadiona, teniskih i stonoteniskih terena

Razgovore su vodili potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, zamjenik gradonačelnice Glavnog grada Luka Rakčević, generalni direktor direktorata za državni budžet u Ministarstvu finansija Bojan Paunović i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović.

Sastanku koji je organizovao predsjednik COK-a, prisustvovali su i Vladimir Obradović i Zoran Jojić iz Ministarstva sporta i mladih, kao i Miljan Barović i Miloš Antić, iz Glavnog grada Podgorica.

Sastanak se fokusirao na zajedničku inicijativu Vlade, Glavnog grada  i COK-a - izgradnju Olimpijske kuće, Olimpijskog muzeja i Olimpijskog parka u Podgorici. Svi učesnici saglasili su se da je ovo veoma važan projekat i obećali da će zajednički raditi kako bi ubrzali njegovu realizaciju.

Operativno je dogovoreno da u roku od sedam dana COK pripremi projektni zadatak za izradu idejnog rješenja Olimpijske kuće, što je početni korak u realizaciji ovog obimnog projekta. Na sastanku su dogovorene i konkretne obaveze prisutnih.

Na sastanku su takođe razmatrani i drugi ključni elementi razvoja sportske infrastrukture, uključujući planove za izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona i izgradnju Atletskog stadiona, zajedno sa predlozima za izgradnju objekata namijenjenih tenisu i stonom tenisu.

Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić, na sastanku je rekao da "ovaj zajednički napor predstavlja ključnu prekretnicu u našem angažmanu za unaprjeđenje sportske infrastrukture u Crnoj Gori. Projekat Olimpijske kuće, zajedno sa drugim planiranim objektima, ne samo da će podići sportske kapacitete naše zemlje, već će doprinijeti i ekonomskom i ukupnom društvenom razvoju".

Zamjenik gradonačelnice, Luka Rakčević, naglasio je značaj gradske uključenosti, izjavivši: "Glavni grad jako podržava realizaciju ovih ambicioznih projekata. Zajedno, stvorićemo moderne, inkluzivne prostore koji podstiču sportsku izvrsnost i angažman zajednice. Važno je da Glavni grad dobije Olimpijsku kuću i Olimpijski muzej, stadion koji zaslužuje, ali i atletski stadion i ostale sportske objekte koji će podržati razvoj sporta u našem gradu".

- Današnji sastanak označava početak važnog puta ka ostvarenju naše zajedničke vizije razvoja sporta u Crnoj Gori. Saradnja između vladinih entiteta, Glavnog grada i sportskih organizacija ključna je za stvaranje održivog sportskog ekosistema koji njeguje talente i inspiriše buduće generacije - Predsjednik COK-a Dušan Simonović.

Potpredsjednik Vlade naglasio je da u novoj Strategiji razvoja Crne Gore, između ostalog, predviđena je i izgradnja dva Nacionalna centra, jednog na sjeveru i jednog na jugu, koji će pozitivno uticati kako na oblast sporta, tako i na turizam u našoj zemlji.

Ministarstvo sporta i Glavni grad su potvrdili svoju posvećenost bliskoj saradnji, prepoznajući njen značaj u osiguravanju uspješne realizacije budućih infrastrukturnih poduhvata u oblasti sporta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.