Francuska diže bezbjednost na najviši nivo
Makron (Foto: Guliver/AP Photo/Christophe Ena)

Francuska diže bezbjednost na najviši nivo

Francuska je, na predlog predsjednika Emanuela Makrona, podigla bezbjednost na najviši nivo, nakon terorističkog napada u Moskvi, saopštio je francuski premijer Gabrijel Atal.

"S obzirom na to da je Islamska država preuzela odgovornost (za napad u Moskvi), kao i zbog prijetnji našoj zemlji, odlučili smo da podignemo bezbjednost na najviši nivo", naveo je Atal na platformi Iks (Tviter).

U terorističkom napadu izvedenom u petak u koncertnoj dvorani Krokus siti hol kod Moksve, prema posljednjim podacima, poginulo je 137, a povrijeđeno 180 ljudi.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.