Šehović: Situacija u Vladi haotična, izbori su najčistije rješenje
Damir Šehović

Šehović: Situacija u Vladi haotična, izbori su najčistije rješenje

Situacija u Vladi Crne Gore je potpuno haotična, svjedočimo jednoj neozbiljnosti kakva odavno u javnom prostoru naše države nije viđena, parlamentarna većina u ovom formatu ne može još dugo izdržati, izbori su najčistije, ali nijesu i jedino rješenje za izlaz iz političke krize, SD na političkoj platformi koja u praksi urušava građanske principe ne može graditi partnerstvo sa bilo kim, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović gostujući u dnevniku Televizije E.

“Zahvaljujući političkoj neozbiljnosti parlamentarne većine i vlade, u Crnoj Gori je moguće ono što nigdje drugo u demokratskom društvu nije, da ministar svom premijeru prijeti krivičnom prijavom, da generalni sekretar Vlade i drugi ministar ne mogu da se dogovore oko dostavljanja tonskih zapisa sa sjednice, da resorni ministar i novoizabrani v.d. direktora Uprave policije iznose suprotne stavove o tome da li je novi direktor prošao poligrafsko testiranje ili nije, te da partija koja takođe čini Vladu proziva ministra zdravlja zbog smjene svog direktora jedne javne ustanove, i da ga optužuje da radi za farmaceutski lobi. Zato ej sigurno da Vlada u ovom formatu ne može da traje još dugo, a kako će se stvari rješavati, novim rekonstrukcijama ili vanrednim izborima za koje se mi zalažemo, naredni mjeseci će pokazati”, kazao je Šehović. 
 
Na pitanje da li bi u slučaju izlaska Demokrata iz Vlade, PES mogao računati na SD i Bošnjačku stranku, Šehović je kazao da bi prije toga PES morao da saopšti šta je to uopšte njihova politika. 
 
“Na političkoj platformi koja podrazumijeva ćutanje na: proslavu dana tuđe države u Pljevljima; spaljivanje lutke sa likom Andreija Nikolaidisa u Herceg Novom; nazivanja jednog poslanika “Švabom” u XXI vijeku; te dočekivanja Milorada Dodika kao oslobodioca; nije moguće graditi partnerstvo sa SD-om. Vjerujem da je to slučaj i sa Bošnjačkom strankom, jer ja ne mogu da zamislim situaciju u kojoj bi bilo ko u toj partiji, sa kojom smo godinama bili koalicioni partneri, prihvatio da zbog nekoliko manje ili više važnih pozicija pristane da sarađuje sa onima koji npr. srebreničke dželate smatraju herojima a ne ratnim zločincima”, istakao je lider SD-a. 
 
Šehović je takođe dodao da je sastanak sa gospodinom Gabrijelom Eskobarom bio veoma kvalitetan i sadržajan, na kojem je, pored ostalog, podijeljena zabrinutost zbog regionalne nestabilnosti, prisustva ruskog uticaja u Crnoj Gori i regionu, opadanja podrške članstvu u NATO-u, kao i zapanjujuće izjave ambasadora Rusije u Crnoj Gori Vladislava Maslenjikova koji je javno zaprijetio zemljama regiona da bi njihovo učlanjenje u Evropsku uniju značilo konfrontaciju sa Rusijom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.