Putin: Federalne službe bezbjednosti da pomognu da Rusija zaobiđe sankcije Zapada

Putin: Federalne službe bezbjednosti da pomognu da Rusija zaobiđe sankcije Zapada

Predsjednik Rusije Vladmiri Putin je danas tražio od Federalne službe bezbjednosti (FSB) koja štiti unutrašnju bezbjednost Rusije, da pomogne ruskim kompanijama da zaobiđu sankcije Zapada uvedene zbog ruskog rata protiv Ukrajine i da nađu nova tržišta u svijetu, prenijela je britanska agencija Rojters.

U govoru na godišnjem sastanku zvaničnika FSB-a u Moskvi dva dana poslije svoje pobjede na predsjedničkim izborima, Putin je pozvao kontraobavještajce da ojačaju bezbjednost ruskog bankarskog i finansijskog sistema.

Putin je takođe pozvao FSB, nasljednika KGB-a čiji je i on bio agent, da “pruži podršku kompanijama koje se aktivno razvijaju uprkos preprekama koje stoje pred njima i koje istražuju nova tržišta, ali se otvoreno suočavaju sa neprijateljskim akcijama” Zapada.

“Da, stvaraju nam privremene probleme”, rekao je Putin o teškoćama velikih projekata, kao što je gasni “Arktik LNG 2”.

“Ali, naravno, ipak će sve biti urađeno”, istakao je predsjednik Rusije.

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.