Odbor za bezbjednost i odbranu o inicijativi za saslušanje Spajića i Šaranovića
Šaranović i Spajić, Foto: Dan

Odbor za bezbjednost i odbranu o inicijativi za saslušanje Spajića i Šaranovića

Odbor za bezbjednost i odbranu raspravljaće danas o inicijativi za kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića, povodom dešavanja na sjednici Vlade na kojoj je imenovan vršilac dužnosti direktora policije. Početak sjednice zakazan je za 10 časova.

Inicijativa su potpisali poslanici Demokratske partije socijalista Danijel Živković i Nikola Janović, Građanskog pokreta URA Filip Adžić, Socijaldemokrata Nikola Zirojević i Posebnog kluba Jevrosima Pejović.

U inicijativi navodi da je kontrolno saslušanje potrebno s obzirom na situaciju oko izbora v.d. direktora policije i dešavanja na sjednici Vlade, gdje su se njeni članovi međusobno optuživali za izvršenje krivičnih djela i kršenje zakona.

Kako je saopšteno na prethodnoj sjednici Odbora, danas bi trebalo da budu definisane teme saslušanja, koji predstavnici državnih organa će biti pozvani i u kom formatu će Odbor raditi.

Predsjednik Odbora Miodrag Laković rekao je da je parlamentarna većina saglasna sa saslušanjem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.