Manji incident tokom protesta „Podne protiv Putina“ na glasačkom mjestu u Beogradu, reagovala policija
Izvor: Screenshot

Manji incident tokom protesta „Podne protiv Putina“ na glasačkom mjestu u Beogradu, reagovala policija

Manji incident izbio je danas u podne kada je ruski opozicioni aktivista Petar Nikitin došao ispred biračkog mjesta u Beogradu i raspravljao se sa drugim ruskim državljaninom.

Kako piše Danas, aktivista Ruskog demokratskog društva uzvikivao je „Putin je ubica“, kao i „ko nije za Putina neka tapše“, dok je dolazio ispred Ruske škole na protestni skup „Podne protiv Putina“ na Novom Beogradu.

Ruski državljani u Srbiji glasaju danas na predsjedničkim izborima u biračkom mjestu koje je organizovano u Ruskoj školi na Novom Beogradu, a ispred koje se stvorio dugačak red.

Aktivista Nikitin je napravio pometnju kada je udario starijeg čoveka pasošem po licu, a policija u civilu je odmah reagovala, navodi se na portalu Danasa.

Nikitin je odmah priznao policiji da je udario starijeg gospodina. Ljudi, iz veoma dugačkog reda koji čekaju da glasaju, da na ruskom izgoravaju „Ukrajinci su naša braća“.

Nekoliko osoba sa balonom vode i plastičnim čašama prolazilo je kroz redove glasača, navodi novinar Danasa.

Nikitina i starijeg čovjeka koji je učestvovao u incidentu policajci u civilu odveli su prekoputa Ruske škole kako bi ih sklonili iz mase.

Kako Tanjug javlja, na jedinom biralištu u Srbiji gdje se glasa na izborima za predsednika Rusije, do sada je svoje građansko pravo ostvarilo više od 1.000 državljana Rusije.

Ispred birališta na Novom Beogradu je formirana velika kolona u kojoj je više stotina građana s pravom glasa na ovim izborima.

Izbori za predsjednika Rusije počeli su u petak, a završavaju se danas. Za mjesto novog šefa države takmiče se četiri kandidata: Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.