Ministar Radulović obišao dionicu Mateševo-Trešnjevik-Andrijevica: Prevozili balvane pa oštetili put

Ministar Radulović obišao dionicu Mateševo-Trešnjevik-Andrijevica: Prevozili balvane pa oštetili put

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović obišao je regionalni put Mateševo-Trešnjevik-Andrijevica čija je sanacija planirana čim se stvore povoljni vremenski uslovi.

Ovaj put koji je u jednom dijelu već rekonstruisan, tokom zime je pretrpio oštećenja usljed nemarnosti koncesionara koji prevoze balvane.

“Ministarstvo je dalo nalog Upravi policije i Upravi za saobraćaj da vrše redovnu kontrolu ove vrste prevoza te da prevoznike čije vozilo prekoračuje propisane mase isključe iz saobraćaja i propisno kazne. Čim se stvore povoljni vremenski uslovi Uprava za saobraćaj će kroz redovno i investiciono održavanje izvršiti sanaciju najkritičnijih oštećenih dionica na ovom putu”, istakao je Radulović.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović rekao je da je dionica puta od Mateševa do Trešnjevika preterpjela velika oštećenja i da je naročio ugrožena dionica u dužini od 5 km.

,,Ekipe Crna Gora puta, koje rade na redovnom održavanju, već otklanjaju najveće nedostatke, te kada vremenske prilike dozvole moći će da se pristupi ozbiljnijim radovima na sanaciji ovog dijela putnog pravca” rekao je Vuksanović.

Radulović je prilikom obilaska terena razgovarao sa predstavnicima mjesnih zajednica “Bare Kraljske”, “Vranještica” i “Kalje” koje gravitiraju na teritoriji Opština Kolašin i Andrijevica. Jedna od tema bila je puštanje u saobraćaj putnog pravca Lubnice-Jezerine.

“Ja razumijem nezadovoljstvo mještana ovog kraja ali još jednom pozivam na strpljenje. Uprava za saobraćaj je formirala Komisiju za tehnički prijem radova, te shodno nalazu Nadzornog organa, Komisije i nadležne inspekcije donijeće se odluka o spremnosti puštanju puta u saobraćaj. U narednih nekoliko dana imaćemo preliminarni nalaz i stav nadležnih službi i shodno tome će se postupiti”,najavio je Radulović.

Tokom posjete Opštini Kolašin ministar je razgovarao sa predsjenikom Opštine Petkom Bakićem i potpredsnikom Vasilijem Ivanovićem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.