SNP: Lokalna vlast u Beranama ne funkcioniše
Socijalistička narodna partija

SNP: Lokalna vlast u Beranama ne funkcioniše

Da vladajuća većina u Beranama koju čine DF, PES, Demokratska CG, Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora ne funkcioniše dokaz je i prekid današnjeg zasijedanja lokalnog parlamenta, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije.

"Tome je u kontinuitetu prethodila nemogućnost održavanja odbora kao i skupštinskih zasijedanja upravo zbog nedostatka kvoruma i nedolaska pojedinih odbornika na iste", kazali su iz SNP-a.

Iz te partije poručuju da od kako se konstituisala ovakva po njima neprirodna većina nakon lokalnih izbora po aktivnosti odbirnika i učešću u diskusijama o tačkama dnevnog reda koje su od značaja za građane vidi se kakav je odnos lokalne većine prema gradu.

Na svakoj sjednici kako poručuju je izostala kvalitetna rasprava jer odbornici većine praktično nemaju ništa za reći za odluke koje sami predlažu i koje treba da utiču na život građana Berana. 

SNP je dodaju ukazivala na činjenicu da će doći do ovakvih problema, jer se neadekvatnim kadrovskim rješenjima i izostankom zalaganja u svakom smislu vlast u gradu pretvorila u ravnu liniju.

Učmalost koja se dešava je naglašavaju rezultat ambicija pojedinih struktura lokalne vlasti da što prije izazovu vanredne lokalne izbore, jer ne znaju razliku između lokalnih i parlamentarnih izbora. 

"Ovaj problem  vladajuća većina očigledno nije u stanju da riješi pa upozoravamo da će dalji nastavak ove agonije biti upravo na štetu naših građana. Današnjim napuštanjem sjednice lokalnog parlamenta smo upravo ogolili stanje u kojem se nalazi naš grad i pokazali građanima odnos njihovih predstavnika prema Beranama. Ukoliko nijeste u stanju da riješite, a nijeste, nastale probleme pozivamo vas na lokalne izbore sa nadom da ste naučili na svojim  greškama i da ubuduće dokazane partnere i saborce koji su pojedinačno osvoili najveće povjerenje građana Berana nećete radi sitnih interesa zaobići u formiranju lokalne vlasti", ističe se u saopštenju.

U suprotnom će se kako najavljuuju ovakve stvari konstantno dešavati.

SNP će najavljuju dati svoj doprinos kao i do sada u rešavanju svih problema koji tište naše građane.

" To smo pokazali i dosadašnjim angažmanom u lokalnoj skupštini iako smo opozicija. Sa opštim interesima kompromisa nema, a vi ako želite nastavite sa političkim trgovinama, a građani itekao to prepoznaju i znaće da ocijene svačiji rad", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.