U Goliji materijalna šteta na objektima, nema povrijeđenih
(Foto: Privatna arhiva)

U Goliji materijalna šteta na objektima, nema povrijeđenih

Predsjednik Mjesne zajednice Krstac Dragoljub Manojlović kazao je za RTCG da je sinoćnji zemljotres napravio materijalu štetu na većini objekata u epicentralnom području u Goliji, ali da nema povrijeđenih. Na lokalnim putevima vidljivi su i odroni.

Zbog odrona, koji je prouzrokovan zemljotresom, do ranih jutarnjih sati za saobraćaj je bio zatvoren put prema graničnom prelazu Krstac.

Podsjećamo, zemljotres jačine 5,3 stepeni Rihterove skale pogodio je Crnu Goru u 4 sata i 6 minuta. Kako su saopštili iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju epicentar je bio pet kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe u opštini Nikšić, a žarište zemljotresa locirano je na dubini od 14 kilometara.

Snažan zemljotres se osjetio i na području Hercegovine, a u Bileći danas neće biti nastave u školama.

Načelnik Civilne zaštite Bileće Veselin Vujović rekao je za Radio Republike Srpske da se zemljotres osjetio u 4.07 minuta, ali i tridesetak manjih zemljotresa nakon toga.

"Neprirodna huka se osjetila i sat vremena nakon tog prvog, najjačeg zemljotresa. Obilazimo teren od ranog jutra i dobro je da za sada nema materijalne štete. Ipak, procijenili smo da osnovne škole i vrtiće neće raditi" rekao je Vujović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.