MUP: Sva poligrafska testiranja, izvještaji i mišljenja označeni stepenom tajnosti

MUP: Sva poligrafska testiranja, izvještaji i mišljenja označeni stepenom tajnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi da nije tačna informacija da je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović proglasio tajnom ko je poligrafista.

“Službenici koji se bave poligrafskim testiranjem su početkom godine donijeli rješenje stepena tajnosti „Interno“ za sva poligrafska testiranja, u kojem su navedni razlozi štetnosti akta, a gdje bi objelodanjivanjem takvih informacija nastupile određene posledice”, navodi MUP.

Dalje objašnjavaju da se navedno rješenje odnosi na sva lica u odnosu na koja se primjenjuje poligrafsko testiranje, odnosno izvještaj i mišljenje poligrafskih ispitivača isključivo se koristi u policijske svrhe, jer nisu dokaz na sudu, a služi indicijalno za usmjeravanje daljih postupaka i potvrđivanje određenih sumnji u odnosu na lica koja su predmet kriminalističkih obrada.

“U rješenju se navode svi podaci o štetnosti, o licima koja su predmet poligrafskog testiranja, radnje zbog kojih se preduzima poligrafsko testiranje, kao i drugi podaci koji su značaja za razjašnjenje određenih činjenica. To je ustaljenja praksa u sprovođenju ove policijske radnje, te shodno tome obavještavamo javnost da su sva poligrafska testiranja, izvještaji i mišljenja, kao i svi drugi podaci koja iz njih prozilaze, označena stepenom tajnosti „Interno“, zaključili su iz MUP-a.

Izvor:VOP

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.