Ukoliko Šaranović ne dostavi Vladi spisak svih kandidata za vd direktora policije, rizikuje da bude smijenjen
Danilo Šaranović

Ukoliko Šaranović ne dostavi Vladi spisak svih kandidata za vd direktora policije, rizikuje da bude smijenjen

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović rizikuje da bude smijenjen ukoliko na sjutrašnoj sjednici Vlade ne dostavi imena svih kandidata za vd direktora policije, saznaje portal Standard.

Prema saznanjima portala Standard, on je na osnovu zaključka sa sjednice Vlade u obavezi da dostavi spisak svih kandidata za mjesto vd direktora policije.

Zaključak Vlade od prije dvije nedjelje je da se premijeru i ministrima dostave imena svih kandidata kako bi raspravljali o njima.

Sjednica na kojoj bi trebalo da se raspravlja o kandidatima zakazana je za sjutra.

No, prema najavama ministra Šaranovića on planira da ne ispoštuje zaključak Vlade i tako dostavi samo ime jednog kandidata za vd direktora policije, a ne sva imena kako ga je Vlada obavezala.

Šaranović je to i najavio, gostujući u jednoj TV emisiji, da će na sjednici Vlade predočiti ime samo jednog kandidata, pozivajući se na Zakon o unutrašnjim poslovima, koji nije predvidio ovakvu situaciju, te propisuje ime samo jednog kandidata.

Ukoliko se ministar bude držao svog plana rizikuje da bude smijenje,n jer neće ispoštovati zaključak Vlade.

Kako su mediji juče objavili do sad su se na Javni poziv za vršioca dužnosti direktora Uprave policije prijavili Milentije Doderović, Aleksandar Radović, Petar Šestović, Lazar Šćepanović, Zoran Braunović, Željko Pavićević i Miloš Peković.

Prema saznanjima Standaarda ispitivanje ovih kandidata trebalo bi da bude obavljeno danas, uprkos činjenici da javnost ne zna ko su članovi ispitne komisije, te da li su kandidati prihvatili poligrafsko ispitivanje.

 

Izvor: Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.