Pomoć djeci u čitanju i pisanju
Shutterstock

Pomoć djeci u čitanju i pisanju

Nevladino udruženje (NVU) “Impuls” iz Nikšića, u cilju osnaživanja i stvaranja jednakih mogućnosti za pristup obrazovanju djeci iz ranjivih kategorija, realizuje projekat “Za društvo jednakih”, u saradnji sa OŠ “Mileva Lajović Lalatović”.

“Aktivnosti su fokusirane na pružanje podrške djeci, učenicima od drugog do petog razreda, u savladavanju vještina čitanja i pisanja”, saopštili su iz “Impulsa”.

Uz pomoć nastavnog osoblja i psihološkinje škole, izvršena je identifikacija djece koja imaju teškoće u savladavanju ovih vještina, te su formirane četiri grupe, od po desetoro djece, kojima se pruža podrška, dva puta mjesečno, po dva školska časa. Podršku djeci pruža četvoro studenata psihologije, prema posebno urađenom programu rada.

“Odgovarajući didaktički materijal pripremljen od strane nastavnog osoblja mi je pomogao prilikom planiranja aktivnosti. Do sada sprovedene projektne aktivnosti su, generalno gledano, veliki poduhvat kojim se stvara izuzetno pogodan ambijent za inkluziju i integraciju djece iz ranjivih kategorija”, kazao je Radovan Suknović, jedan od angažovanih studenata.

Kako je istakao, uprkos određenim barijerama koje usporavaju proces obrazovanja ove djece, a koje polaze iz životnog konteksta svakodnevice, organizovan i sistematičan pristup svakako daje rezultate.

Projekat je podržan u okviru ReLOaD2 programa, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa lokalnim samoupravama, među kojima je Opština Nikšić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.