Brnabić kandidat za predsjednika skupštine Srbije

Brnabić kandidat za predsjednika skupštine Srbije

Kandidat za predsjednika skupštine Srbije biće Ana Brnabić, saopštio je predsjednik Srbije i član predsjedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nakon sjednice predsjedništva. On je rekao i da će kandidat za gradonačelnika biti Aleksandar Šapić.

„Ana Brnabić je moje najpozitivnije iznenađenje, najviše napredovala, tako se snažno i hrabro borila“, rekao je Aleksandar Vučić.

On se osvrnuo i na dosadašnjeg predsjednika Skupštine Vladimira Orlića.

„Vjerujem da će Orlić imati značajna zaduženja na nekom drugom mjestu“, rekao je Vučić.

Kako je dodao, dosadašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić opet je kandidat za tu funkciju.

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije biće predložen za sedam do deset dana, saopštio je Vučić.

Aleksandar Vučić, član SNS-a i predsjednik države, saopštio je sve ove odluke, dok je pored njega sjedio Miloš Vučević, predsjednik Srpske napredne stranke.

Vučević se nešto kasnije i sam obratio medijima.

„Bio sam prisutan kada su predsjednik republike i Ana razgovarali, ona se sa velikim entuzijazmom prihvatila da vodi Narodnu skupštinu“, rekao je Vučević, na šta je Vučić rekao ju je „on molio da uzme nešto drugo, ali ona je izabrala teže“.

„Pokret nije za izbore“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je članove Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) obavijestio da nema nikakvog napretka u razgovorima specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčaka sa prištinskim političarima kada je riječ o korišćenju dinara na Kosovu.

„Tražićemo rješenja do posljednjeg trenutka“, rekao je Vučić poslije sednice Predsjedništva SNS i naglasio da je prioritet pomoći narodu koji je na Kosovu u teškoj situaciji.

Vučić je dodao i da je dobio podršku stranke za formiranje širokog pokreta, koji se ne pravi za izbore, već da bi se zemlji pomoglo o najtežim uslovima, jer su pred Srbijom i svijetom „najteža vremena do sada“.

Izvor: N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.