Deponija u Rožajama ekološka katastrofa, opština nemoćna pred problemom
Foto: RTCG

Pomć države neophodna

Deponija u Rožajama ekološka katastrofa, opština nemoćna pred problemom

Crna ekološka tačka u Rožaja prijeti životnoj sredini, a opštinske vlasti su nemoćne da same riješe ovaj veliki problem.

U Rožajama preksinoć gorjela deponija Mostina, smještena uz magistralni put, nedaleko od centra grada.

Vatrogasci i službenici komunalnog preduzeća su zajedničkim snagama gasili vatrenu stihiju. Ogromna količina smeća i dima ozbiljno ugrožava zdravlje građana. 

 Mostina je inače zamišljena kao privremeno odlagalište otpada, međutim tu se nalazi više od tri decenije. 

Direktor Komunalnog preduzeća u Rožajama Nazim Dacić kazao je da su nesavjesni građani na ovoj eponiji odlagali kamionske gume.

nemamo informaciju ko je oflagao. Dali smo sve od sebe sa lokalizujemo požar. Dvije cisterne su bile na licu mjesta. Radimo na tome da postavimo čuvara u dvije smjene. Apelujem na građane da čuvaju životnu sredinu. 

Ovim povodom je danas zasijedao klub odbornika Bošnjačke stranke i rukovodstvo opštine. namjera je da se ovih dana formiraju mehanizmi za rješavanje problema i eventualno zatraži pomoć vlade. 

Na sjednicama je napomenuto da je država prije nekoliko godina najavila izgradnju regionalnog reciklažnog centra, koji bi pomogao da se pitanje nelegalno odlaganja otpada konačno riješi . 

Iz opštine su poručili da su lokalne uprave na sjeveru potpuno nemoćne da se suoče sa ovim izazovima. 

rekonstrukcija puta Rožaje Đpiljani znantno usporila kontrolu nadležnih službi nad ovim područjem 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.