Milatović: Antifašizam i tekovine NOB-a među temeljima crnogorskog društva
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Milatović: Antifašizam i tekovine NOB-a među temeljima crnogorskog društva

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa Nikolom Đuraškovićem, gradonačelnikom Prijestonice Cetinje, potpredsjednikom SUBNOR-a Crne Gore Stevanom Radunovićem i predsjednikom UBNOR-a Cetinja Borislavom Pravilovićem.

Povod sastanka bila je inicijativa za podizanjem spomenika u znak sjećanja na bitku na Košćelama i spomenika u čast 49 narodnih heroja sa Cetinja.

Tokom sadržajnog razgovora, Milatović je istakao da antifašizam i tekovine narodnooslobodilačke borbe predstavljaju jedne od najvažnijih temelja našeg društva. Ukazao je i na važnost njegovanja sjećanja na ljude koji su svojim životnim djelima i podvizima oblikovali crnogorsku istoriju.

foto1

Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Sagovornici su se složili da podizanje navedenih spomenika predstavlja jasan iskaz prema slobodarskoj tradiciji Crne Gore i Cetinja i nepogrješiv vrijednosni orjentir generacijama koje dolaze.

Predsjednik Milatović pružio je punu podršku predloženoj inicijativi i iskazao spremnost da, kao predsjednik države i Senata Prijestonice, doprinese njenoj realizaciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.