Povodom utakmice OFK Mladost Lob.bet – Dečić AdmiralBet

Povodom utakmice OFK Mladost Lob.bet – Dečić AdmiralBet

FSCG: Policija i Državno tužilaštvo da se uključe u ovaj slučaj

Povodom utakmice OFK Mladost Lob.bet – Dečić AdmiralBet, koja je fudbalsku javnost podigla na noge, danas se oglasio i Fudbalski savez Crne Gore. U saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu navodi se da je pokrenut postupak protiv Zvonka Ceklića, fudbalera tima iz Donje Gorice.

-Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u odnosu na dešavanja na utakmici 22. kola Meridianbet 1. CFL između OFK Mladost LOB.BET – Dečić Admiral BET, Komisija za takmičenje FSCG podnijela je Disciplinskoj komisiji predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv igrača OFK Mladost LOB.BET Zvonka Ceklića, zbog osnovane sumnje da je počinio disciplinski prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika – navodi se u saopštenju FSCG.

U odnosu na Predlog Komisije za takmičenje FSCG, Disciplinska komisija pokrenula je disciplinski postupak protiv igrača OFK Mladost LOB.BET Zvonka Ceklića, zbog učešća u neregularnosti iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG, i istog suspendovala do donošenja odluke Disciplinske komisije. 

Istovremeno, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević je u skladu sa Disciplinskim pravilnikom FSCG naložio je Disciplinskom inspektoru FSCG, shodno odredbama Disciplinskog pravilnika, da pokrene istražne radnje koje se odnose na predmetnu utakmicu, a sve u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti o eventualnom učešću klubova, zvaničnika klubova i drugih igrača u neregularnosti utakmice.

-Fudbalski savez Crne Gore očekuje da i Uprava policije i Državno tužilaštvo preduzmu sve aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvetljavanja svih okolnosti vezanih za ovu utakmicu i u svrhu toga FSCG im apsolutno stoji na raspolaganju – kaže se u saopštenju FSCG.

Brojni mediji tako danas pišu o prvom golu Dečića, pritom ističući kako je u pitanju skandal.

"Matić je postigao gol zahvaljujući tome što mu se Zvonko Ceklić, štoper domaćih, makao sa puta", navodi hrvatski Index.

Sarajevsko Oslobođenje takođe ističe kako je posrijedi skandal, te da je igrač "skočio skočio da izbjegne loptu", a da se golman Mladosti "potrudio da primi gol".

"Pustio gol pa odmah zamijenjen", piše beogradski B92.

Zahvaljujući jučerašnjoj pobjedi, ekipa Dečića preuzela je prvo mjesto na tabeli Meridianbet Prve CFL, s obzirom na to da je Budućnost kasnije pod Goricom poražena od Jezera (0:1).

IZVOR:M portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.