Ilon Mask objavio snimak šetnje robota Optimusa

Osnivač i direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, objavio je video koji prikazuje robota nazvanog Optimus, a koji se može samostalno kretati.

Mask je iskoristio svoju društvenu mrežu X kako bi podijelio snimak s brojnim pratiocima. Na snimku se vidi humanoidni robot Optimus, koji hoda u laboratoriju. Američki biznismen je u opis videa naveo "Optimus strolling around the lab" (Optimus šesta laboratorijem) te je brzo prikupio milione pregleda.

Na snimku, koji traje minut i 18 sekundi vidi se kako Optimus samostalno hoda bez ikakve pomoći, a javnost je prvi put mogla vidjeti i kako skreće lijevo i desno dok hoda.

Riječ je o demonstraciji napretka u kretanju robota koji dosad nije demonstriran.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.