Čin nepoštovanja BiH u režiji Mandića: Bez zastave države i izjava da su “RS i FBiH stvorile BiH”
Foto: Skupština Crne Gore

Čin nepoštovanja BiH u režiji Mandića: Bez zastave države i izjava da su “RS i FBiH stvorile BiH”

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je u Podgorici primio predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, a na zvaničnom sastanku nije bilo zastave Bosne i Hercegovine čime je poslana direktna poruka nepoštovanja države BiH.

Zastave Crne Gore i entiteta RS u kabinetu Andrije Mandića samo su potvrda da trenutno dio vlasti Crne Gore počiva na velikosrpskim idejama, a tome u prilog idu i današnje kontroverzne izjave, piše Klix.ba.

Dodik je prvo kazao da je predsjedniku Skupštine Crne Gore i lideru Nove srpske demokratije (NSD) Andriji Mandiću dostavio prijedlog sporazuma o specijalnim vezama RS-a i Crne Gore, dok je šef parlamenta Crne Gore rekao da će otvoriti dijalog sa predstavnicima vlasti i opozicijom o tom pitanju.

Posebno je sporna Mandićeva izjava da je “RS sa FBiH stvorila Bosnu i Hercegovinu”.

To je, naravno, potpuno netačno jer je činjenica da je BiH nastavila međunarodnopravni subjektivitet Republike Bosne i Hercegovine.

Ovo nije prvi put da predsjednik Skupštine Crne Gore ignoriše zastavu BiH pri sastancima sa funkcionerima koji dolaze iz BiH. Tako je prije nekoliko dana ugostio predsjednika NSRS-a Nenada Stevandića uz zastave Crne Gore i RS-a.

Klix.ba

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.