Isključivanje ministara iz partije u PES-u je u modi

Isključivanje ministara iz partije u PES-u je u modi

Ministar pravde Andrej Milović nije jedini ministar u kabinetu premijera Milojka Spajića koji je isključen iz Pokreta Evropa sad. Još prije prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, krajem aprila, Predsjedništvo PES-a isključilo je iz partije Janka Odovića, koji je, kasnije, kada je Spajić formirao Vladu, postao ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine. Da li to znači da partijska pripadnost Spajiću nije važna, ili samo trenira strogoću i dokazuje da onaj ko nije dobar za partiju može biti dobar za Vladu? Ili izbacivanje ministara iz partije postaje moda?

Malo je partija koje bez podjela podnesu da u samo dva dana usvoje ostavku zamjenika predsjednika, isključe iz stranke člana predsjedništva i ministra pravde i poslanicu i raspuste dva opštinska odbora, od kojih je jedan u glavnom gradu. U Pokretu Evropa sad, gdje se sve ovo dogodilo u poslednjih nekoliko dana, kažu da su takva partija.

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević kazala je da izlazak iz partije dosadašnjeg potpredsjednika Pokreta Evropa sad Jakova Milatovića i isključenje Andreja Milovića iz partije neće uticati na imidž PES-a, niti na stabilnost Vlade.

Komentarišući isključenje ministra pravde Andreja Milovića iz partije, Gorčević je kazala da je on i dalje član Vlade i da već ima i konstruktivne sastanke u Briselu.

– Gospodin Milović nastavlja da obavlja svoju funkciju na poziciji ministra pravde. Na osnovu njegovih rezultata, premijer, ali i ostali članovi Vlade, odnijeće se prema njemu, što važi i za svakog od nas pojedinačno, jer svako od nas odgovara upravo za svoje rezultate – rekla je Gorčević.

Kada je riječ o ostavci u partiji dosadašnjeg zamjenika predsjednika PES-a Jakova Milatovića, za nju je to samo formalizovanje odluke, s obzirom na to da se, kako je rekla, on Pokretom i učešćem u njemu nije bavio već od trenutka kada je postao predsjednik države.

– Zahvalni smo na svemu što smo zajedno do sada uradili, na važnim demokratskim odlukama koje su donesene i procesima koji su se odigrali zajedno sa gospodinom Milatovićem i zaista smo zadovoljni što je gospodin Milatović i prvi demokratski predsjednik Crne Gore nakon višegodišnje vladavine gospodina Đukanovića – kazala je Gorčević.

Ne očekuje da će izlazak Milatovića uticati na imidž PES-a, kao ni na stabilnost Vlade.

– Pokret ne čine pojedinci, Pokret čine ljudi, Pokret čine ideje. Mi smo ovdje došli da ostvarimo Pokret, kroz njega i formalizujemo program "Evropa sad 2", što smo već uradili kroz prvi korak – povećanje penzija. Ono što dalje slijedi jeste da okupljamo dobre, vrijedne ljude koji će pratiti ovu ideju, radi rezultata, ne radi politike – navela je Gorčević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.