Zenović: Crnoj Gori ostalo 31 neispunjeno mjerilo za dobijanje IBAR-a

Zenović: Crnoj Gori ostalo 31 neispunjeno mjerilo za dobijanje IBAR-a

Glavni pregovarač sa EU Predrag Zenović kazao je Crna Gora ima neispunjeno 31 mjerilo od definisanih 83, koje je potrebno ispuniti, kako bi se krenilo u zatvaranje poglavlja.

”Imamo intenzivan rad koji se odvija na polju privremenih mjerila uz poglavlja 23 i 24. To su jedina poglavlja koji imaju privemena mjerila i ispunjenje uslovljava zatvaranje drugih poglavlja”, objasnio je Zenović na sjednici Odbora za evropske integracije.

Crna Gora, kaže on definisana je 83 privremena mjerila, a poslednji presjek je pokazao da postoji 32 mjerilo koje je neispunjeno.

”Sva energija državne uprave je na ispunjenju tih preostalih mjerila i u intenzivnoj smo komunikaciji sa EK i to je značajno intenzivnija komunikacija nego do sada što je odraz političke volje da se krene u ispunjenje mjerila”, rekao je Zenović.

Da bi dobila IBAR (Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila) za poglavlja 23 i 24, Crna Gora, kaže Zenović, treba da do kraja aprila uvjeri sve u EK da je urađeno sve sa strane i Vlade, i izvršne vlasti. Nada se, kaže on, da u junu može biti održana Međuvladina konferencija, na kojoj bi se dobio IBAR uz izmijenjene pregovaračke pozicije za oba poglavlja. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.