Nikšić: Selo Planik više neće biti
ULAZ U SELO PLANIK/ -Ž.Š.

Nikšić: Selo Planik više neće biti "ostrvo žeđi"

Selo Planik nalazi se u nikšićkoj Mjesnoj zajednici (MZ) Petrovići i uskoro će ga zapljusnuti željno i dugo očekivana voda. Planik ima oko 20 domaćinstava i nalazi se na samoj obali Bilećkog jezera. Mještani kažu da je Planik sa svih strana okružen vodovodnom mrežom, ali oni ipak nemaju vode. Mještanin Božidar Mrkaić, koji već dugi niz godina preduzima aktivnosti da Planik dobije vodovod, u razgovoru za "Dan" kaže da se nada da će selo uskoro dobiti vodovod, te da je za njegovu izgradnju izdvojeno oko 200.000 eura.

– Nekome je promaklo, teško je povjerovati da je bilo slučajno, da ne dobijemo vodu prije nekoliko godina, kada su rađeni vodovodi za MZ Petrovići i MZ Vraćenovići. Tako da je naše selo bilo pravo ostrvo žeđi, jer su njegovi žitelji u sušnim ljetnjim danima kupovali vodu, a iz jezera je pili očima – kaže Mrkaić i dodaje da su se obraćali svim dosadašnjim predsjednicima Opštine iz garniture bivše vlasti, ali ih nisu udostojili ni odgovora.

– Dolaskom Marka Kovačevića na mjesto predsjednika Opštine Nikšić, uspjeli smo da ostvarimo svoju dugogodišnju želju. Kovačeviću sam se obratio usmeno, kao i u pisanoj formi, za naš problem oko vode i dao je nalog, tj. zeleno svjetlo da se snimi teren i uradi projekat. Sva procedura od izrade projekta, nalaženja finansija tekla je svojim tokom, ali naravno trebalo je vremena za to. Bilo je pokušaja miješanja prstiju i osporavanja za ove aktivnosti. Ali, Kovačević je bio odmjeren i stabilan i drži se date riječi – ističe zadovoljno Mrkaić i u ime mještana zahvaljuje Opštini Nikšić, na čelu sa Kovačevićem, što je obećano sprovela u d‌jelo.

– Da bi došlo do realizacije potpisivanja ugovora sa budućim izvođačem radova, osim Opštine, veliki doprinos dalo je i Ministarsvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbjeđivanjem znatnih finansijskih sredstava, kao i Sekretarijat za investicije i planiranje Opštine Nikšić i opštiska Agencija za projektovanje i planiranje – ističe Mrkaić.

Kaže da početak radova očekuju uskoro, da se trenutno formira nadzorni organ koji će uvesti izvođače u posao, a izvođaču radova, firmi Indel inženjering d.o.o. Podgorica žele dobrodošlicu u selo i nadaju se da će imati korektnu saradnju na obostrano zadovoljstvo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.