"Saradnja crnogorske i švajcarske policije kontinuirano dobra"

Saradnja crnogorske i švajcarske policije kontinuirano je dobra, posebno kada je riječ o međunarodnoj policijskoj saradnji i broju razmijenjenih komunikacija i slučajeva, ocijenjeno je na sastanku direktora Uprave policije Zorana Brđanina sa švajcarskim oficirom za vezu Rodžerom Flurijom.

"U tom kontekstu su takođe sagledane mogućnosti unapređenja saradnje kroz potpisani Sporazum o policijskoj saradnji u borbi protiv kriminala iz 2016. godine, a koji predstavlja pravni okvir za intenziviranje saradnje i efikasniju borbu protiv organizovanog kriminala, terorizma i finansiranja terorizma, trgovine ljudima i krijumčarenja migranata, kompjuterskog kriminala, nedozvoljene trgovine narkoticima, i drugim oblicima kriminala", saopšteno je iz Uprave policije. 

Na liniji navedenog, kako navode iz policije, Brđanin i Flury saglasili su se da će se u narednom periodu preduzeti koraci za dodatno intenziviranje saradnje kriminalističkih policija, a naročito kada je riječ o razmjeni informacija i suzbijanju trgovine ljudima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.